Next Level Fitness - Inbody 770 (2)

Testösszetétel analízis - 1 perc alatt

Az InBody 770 készülék egyedülálló technológiájával (SMF-BIA-nak nevezett innovatív technológia) alkalmas a test összetételének vizsgálatára, azon belül a zsírszövet, az izomtömeg, a csontokat alkotó ásványianyag-tartalom és a vízterek meghatározására.

Miért fontos a testösszetétel mérése?

Ma már nem elég, ha mérlegre állunk, sőt, a rutin gyakorlatban használatos ún. testtömeg index érték (BMI) meghatározásával sem kapunk egyértelmű képet a tápláltsági állapotunkról, hiszen a képlet nem tesz különbséget az izomzat és a test zsírtartalma között. A testösszetevők arányának pontos ismeretével, azon belül a zsírtartalom meghatározásával nemcsak az elhízottság foka, hanem az elhízás típusa is meghatározható.

Miért hasznos a sportolóknak a testösszetételük ismerete?

Az InBody 770 készülékkel képet kaphatunk az izomzat globális fejlettségéről, de az izomtömeg testfél- és régió szerinti megoszlásáról is. Sportolók esetében különösen fontos szempont, hogy a tervezett testtömeg csökkentés ténylegesen a zsír rovására történjen, helytelen diéta eredménye ugyanis az izomszövet nemkívánatos elvesztése is lehet.

Milyen értékeket mér az Inbody 770?

A csontozatunk ásványi anyag tartalmát

A szövetekben rejlő víz mennyiségét

Az izomzat súlyát, a rostozat tömörségét

Az anyagcserefolyamatunk gyorsaságát

Fitnesz pontszámot - így nyomon követhető az edzettség szintje

Derék-csípő arányt

Testzsír százalékot

Az InBody 770 eredménylapon áttekinthető, könnyen olvasható és értelmezhető módon jelennek meg a testösszetétel mérései, így egyszerűbbé válik az eredmények megértése.

null
Az izomzat, víz, csontozat és zsír arányából pontos képet kapunk a túlsúly, az alultápláltság vagy az edzettség mértékéről.
null
Fény derülhet a csontok ásványi anyag hiányára, a magas vízarányból következtetni lehet a szervezet víz visszatartására, szívműködési, keringési zavarra, gyulladásos folyamatokra.
null
Kiszámítható belőle a jelenlegi kalóriaszükséglet és az előirányzott változáshoz szükséges kalóriabevitel.


1 alkalom

5 alkalom

1 alkalom ára

Megtakarítás

DeveloperAz InBody készülékkel végzett testösszetétel mérést javasolt éhgyomorra, vizeletürítést követően végezni, hogy a testtömegről reális képet kapjunk. Fémes anyagok (pl. implantátumok, protézisek, ékszerek) befolyásolhatják a mérés pontosságát, torzíthatják a kapott eredményt. Nem végzünk vizsgálatot állapotos nőnél vagy beültetett szívritmus szabályozó eszközzel (pl. pacemaker, ICD) élő pácienseknél.

2.500 Ft

10.000 Ft

2.000 Ft/alkalom

20 %

Jelentkezz be most!

A testösszetétel-mérés egészségmegőrző, preventív szerepe kiemelkedő, ezért szűrés jelleggel évente, nyomon követés esetében 1-3 havonta ajánlott megismételni.

Bejelentkezés: +36 27 352 134